Din guide til premierefilm i maj

I maj måned har vi 6 premierefilm på programmet, som du kan glæde dig til. Læs om dem i indlægget her.

Vil du hellere se listen over alle vores aktuelle film? Det gør du her.

Husk at det altid er muligt at bestille mad til inden eller efter filmen. Det gør du ved at ringe på tlf.: 4738 3435 eller sende os en besked på Facebook.

Skolen ved verdens ende

Premiere d. 5. maj. ’Skolen ved verdens ende’ hedder filmen, og det er ikke helt forkert, for Lunana er vitterligt den fjerneste dal i det bhutanske Himalaya – otte dagvandringer fra nærmeste by og uden elektricitet, internet og hvad en moderne bybo ellers måtte have brug for. En opløftende historie med et yderst charmerende persongalleri og med bjergtagende landskaber nok til at sende en i svingninger.

Find dine billetter her
På nært hold

Premiere d. 12. maj. Østberlin, 1981. Den ambitiøse forsker, Franz, rekrutteres af statens sikkerhedstjeneste og sendes på hemmelig opgave i Vesttyskland. Han tager opgaven til sig med stolthed og gå-på-mod, men begynder efterhånden at betvivle statens værdier og missionens moralske præmis. Et gribende historisk drama om den barske virkelighed under DDR-styret. Filmen er en del af Filmporten.

Find dine billetter her
Downton Abbey

Premiere d. 19. maj. Endelig er det historiske drama om familien Crawley og deres trofaste tjenerstab tilbage i biografen. Der er lagt op til både drama, kærlighed og familiefejde på godset. Filmen er instrueret af den BAFTA- og Emmy-nominerede instruktør Simon Curtis. ’Downton Abbey 2’ er baseret på den elskelige TV-serie af samme navn og kan sagtens opleves, selvom man ikke har set den første film. Filmene er en del af Biografklub Danmark.

Find dine billetter her
Intet

Premiere d. 19. maj. I starten af 8. klasse konstaterer Pierre Anthon, at tilværelsen er meningsløs og flytter op i et træ. Der opstår en eksistentiel krise blandt hans klassekammerater. De beslutter sig for at samle deres mest værdifulde ejendele i en dynge af mening, der skal overbevise Pierre Anthon om, at han har uret og bør komme ned fra træet. En farlig, foruroligende og kontroversiel undersøgelse af, hvad der skaber mening er begyndt.

Find dine billetter her
A hero

Premiere d. 26. maj.
Filmen handler om den fængslede Rahim, der forsøger at forhandle med sine kreditorer under en udgangstilladelse fra fængslet. Rahim er i fængsel på grund af sin ubetalte gæld. Han forsøger at forhandle gælden ned, men planen tager hurtigt en uventet drejning.

Find dine billetter her
Hændelsen

Premiere d. 26. maj. En filmatisering af Ernaux’ populære, selvbiografiske roman, som helt fortjent vandt Guldløven i Venedig. Filmen udspiller sig i Frankrig i 1963 og skildrer en ung kvindelig students desperate kamp mod uret, da hun, til trods for at det er ulovligt, forsøger at få gennemført en abort, så hun atter kan koncentrere sig om sine universitetsstudier.

Find dine billetter her