Mange vurderer måske filmen til at have en mindre kunstnerisk betydning end det litterære værk, men der er skabt flere fantastiske film, der er baseret på bøger. Litteraturen har sine kvaliteter, men det har filmkunsten bestemt også.
Det kan være spændende at læse en bog og efterfølgende se filmen. Når du læser, skaber du dine egne billeder i hovedet. Bagefter kan du opleve, hvordan en instruktør har omformet det skrevne ord til film, og hvordan en skuespiller vælger at formidle en bestemt karakter.

Her på siden kan du se en oversigt over aktuelle og kommende filmatiseringer i Parkteatret. Er du en del af en bogklub, så scrol nederst til siden, hvor vi både har et godt tilbud til jer, samt har udformet en kort guide til, hvordan man kan diskutere bogen vs. filmen.

Aktuelle filmatiseringer i Parkteatret

Drive my car – premiere d. 31. marts: En filmatisering af den japanske forfatter Haruki Murakamis’ novelle af samme navn, som findes i digtsamlingen Mænd uden kvinder. Filmen er et kontemplativt og lavmælt følsomt roadtrip og er nomineret til fire Oscars. Læs mere om filmen og bestil billetter her.

Intet – premiere d. 19. maj: En filmatisering af ungdomsbogen af samme navn. Pierre Anthon erklærer, at livet er meningsløst og flytter op i et træ. Der opstår en eksistentiel krise blandt hans klassekammerater. De samler alle deres mest værdifulde ting i et forsøg på at overbevise Pierre Anthon om, at han tager fejl. En farlig, foruroligende og kontroversiel undersøgelse af, hvad der skaber mening er begyndt. Læs mere om filmen og bestil billetter her.

Hændelsen – premiere d. 26. maj: En filmatisering af den franske roman af samme navn. En rystende historie om den unge studerende Anne, som bliver gravid i 1960’ernes konservative Frankrig, hvor et barn betyder udelukkelse fra uddannelsen og hvor abort er ulovligt. Filmen vandt hovedprisen på Venedig Film Festival. Læs mere om filmen og bestil billetter her.

Kommende filmatiseringer i Parkteatret

Min sommer i Provence – premiere d. 14. juli. Baseret på den franske forfatters Marcel Pagnons barndomserindringer De søde hemmeligheder. Vi møder den 10-årige storbydreng Marcel i Marseille juli 1905, hvor han står foran en lang sommer i familiens sommerhus i Provence. Det bliver en ferie, hvor barndommens hidtidige uskyld trues af tilværelsens mange faldgruber og det spirende voksenlivs mange hemmeligheder og løgne.

Lille Allan – premiere d. 28. juli: En animationsfilm baseret på Peter Frödins og Lene Knutzons børnebog af samme navn. En fortælling om ensomhed, ufoer og et uventet venskab.

København findes ikke – premiere d. 11. august: En filmatisering af den norske roman Sander. Ida er forsvundet. I en tom lejlighed i København holdes Sander indespærret. Her lader han sig frivilligt afhøre af Idas far og bror. Det viser sig at Ida, længe inden sin forsvinden, levede et tilbagetrukket liv med Sander, isoleret fra samfundet – midt i byen. Men Sander fortæller ikke hele sandheden.

Den der lever stille – premiere d. 3. november: En filmatisering af Leonora Christina Skovs bestseller af samme navn. Historien tager udgangspunkt i forfatterens eget liv og berører en række tabubelagte og højaktuelle temaer som seksualitet, skyld og ensomhed.

Tilbud til bogklubber
Parkteatrets hyggelige café er de perfekte omgivelser til jeres bogklubsmøde. Her kan vi byde på kaffe, te, lækre hjemmebagte kager, økologisk øl & vin, og meget andet.
Som et særligt tilbud til jer, der er interesserede i filmatiseringer, giver vi gratis kaffe/te til jeres bogklubsmøde, hvis I samtidig køber billetter til filmen. Bogklubsmødet og filmen behøver ikke at være samme dag.
Guide til bogklubber

Hvordan taler man om bogen vs. filmen? I kan f.eks. tale om forskellen på filmen og bogens formsprog; hvordan fortæller man med ord, modsat billeder? Det er også oplagt at tale om jeres forventninger til filmen. Så karakterne på skærmen ud, som I havde forestillet jer? Hvilke scener fra bogen, var ikke med i filmen? Hvilken forskel gjorde dette? Formidlede bogen og filmen det samme budskab? Og hvordan?

Der er mange spørgsmål og overvejelser, man kan tage fat i, når man taler om filmatiseringer. Ovenstående er blot få eksempler og en god måde at få samtalen i gang.