Tættere på drømmen

Parkteatret er ved at transformere sig til Frederikssunds nye kulturhus – stedet med de store armbevægelser, hvor der er plads til alle og hvor inspirationen næres og blomstrer vildt.

Vi vil være stedet med de fantastiske teaterforestillinger, og vi vil være den hyggelige biograf, som frederikssunderne kender så godt.

Vi, Karen Nielsen og Claus Malta Nielsen, overtog biografen Park Bio i sommeren 2016. Park Bio har i 75 år fungeret som biograf i Frederikssund, men med overtagelsen skiftede vi navnet til Parkteatret. Planen er nemlig, at Parkteatret i fremtiden – udover biograf – også skal huse store teaterforestillinger og fungere som et kulturelt samlingspunkt i Frederikssund, der står på tre ben: kvalitet, rummelighed og miljøansvarlighed.

Vi har solgt vores hus i Frederikssund og er nu flyttet ind i en lejlighed ovenpå teatret.

Det er en stor udfordring, vi har kastet os over. Men vores hjerter er fulde af mod og vores øjne er klare. Vi tror på det.

Egnsteater

Parkteatret er et hus i rivende udvikling. Drømmene, visionerne og ambitionerne er sluppet løs og hver eneste dag kommer vi et skridt nærmere målet; at huse Frederikssunds første egnsteater.

Men det er et ambitiøst mål, som kræver at mange ender mødes, før det kan blive realiseret. Alle rejser starter dog med de første skridt, og de er allerede taget i Parkteatret, hvor der bliver renoveret for fuld musik sideløbende med huset mange kulturelle aktiviteter og biografdrift.

I de sidste 20 år har vi med stor succes drevet det turnerende teater, Teatertasken, og det er meningen, at Teatertasken i 2021 skal blive klassificeret som egnsteater. Parkteatret kommer til at være udgangspunktet og samlingspunktet. For Parkteatret skal være for alle.

Et egnsteater vil være et tigerspring for Frederikssund som kulturby og -kommune. Men den lokale opbakning er altafgørende for om det kan lykkedes. Vores primære opgave er at skabe et kulturelt samlingspunkt, hvor vi kan mødes på tværs og berige hinanden.

I Parkteatret er vi i fuld gang med at optimere den forretningsmæssige del af projektet, som involverer lokale samarbejdsaftaler, sponsorater og fondssøgninger.

Derudover er det vigtigt, at Frederikssund Kommune bakker op om at vi får et egnsteater. Og det kræver, at vi får synliggjort, hvilke fordele et egnsteater har indenfor blandt andet socialøkonomisk virksomhed, ungdomsarbejde og frivillighed.

Vi har allerede ideerne. Faktisk ret mange af dem. Vi vil blandt andet have, at egnsteateret skal tilbyde talentundervisning indenfor teater for børn og unge mellem 10 og 18 år. Vi vil arrangere spændende events hver måned, som også involverer fællesspisning og så vil vi også have åben scene en gang om måneden. Vi skal lave konkurrencer, etablere samarbejder på kryds og tværs og så skal Parkteatret generelt set bare være hele Frederikssund kommunes teater.

Biograf

Parkteatret vil gerne være stedet for alle, der elsker film. Vi er derfor både med i Biografklub Danmark, men har samtidigt smalle kunstfilm på programmet. Vi sigter efter at tilbyde et kvalitetsudbud, der henvender sig til børn, unge og voksne i alle aldre.

Vi spiller europæiske film, danske film og film fra fremmede kulturer, men naturligvis også gode amerikanske film.

Vi tror på, at et bredt og varieret program giver publikum mulighed for at få øjnene op for den store diversitet, filmbranchen præsenterer. Derfor viser vi også dokumentarfilm, blandt andet i samarbejde med CPH:DOX.

Parkteatret rummer også byens filmklubber, børnehaver, skoler, videreuddannelser og andre grupper, der ønsker særarrangementer.