Udenfor lands lov og ret

Udenfor lands lov og ret

‘Udenfor lands lov og ret’ har urpremiere d. 24. marts 2023. En forestilling om hvorfor vi mennesker, dengang som nu, hellere undgår et problem i stedet for at tage nælden ved roden og forsøge at forstå. OBS: Premieren spiller på Davidsens Tømmerhandel i Skibby, mens forestillingerne d. 25. marts og 1. april spiller i Parkteatret.

Køb billetter til premieren d. 24. marts her.
Køb billetter til d. 25. marts og 1. april her.

Kør i en stor bue uden om Venslev. De er farlige. De plyndrer enhver der kommer i nærheden af dem, stjæler fra hinanden og slår ihjel for et godt ord. De er udenfor pædagogisk rækkevide – ville man ha’ sagt i dag.

D. 16. januar 1842 begår to unge mænd fra landsbyen Venslev i Hornsherred rovmord på parcellist Niels Jørgensen, hans hustru Marie Jensdatter og deres søn Jørgen Nielsen. De to mænd bliver efterfølgende dømt til døden. Politiassessor Peter Munthe Brun bliver sat på sagen, og han går til politiarbejdet med en grundighed og forståelse, der medfører, at de tredobbelte mord bliver starten på enden på en lang række kriminelle aktiviteter. I alt bliver 43 mennesker i Venslev dømt for 180 forbrydelser begået på en periode på over 30 år. Eftertiden navngav beboerne Venslevrøverne.

I denne forestilling vil vi forsøge at forstå, hvordan dette parallelsamfund opstod og hvorfor ingen greb ind. Vi finder genklang i den ene Venslev-morders sidste ord ”vi troede vi kunne gøre, hvad vi ville” og knytter fortid til nutid om et samfund, som har sat sig helt udenfor landets gængse lov og ret. 

Udenfor lands lov og ret er for alle over 13 år.

Køb billetter til premieren d. 24. marts her.
Køb billetter til d. 25. marts og 1. april her.

Holdet bag
Dramatiker: Simone Isabel Nørgaard
Instruktør: Kasper Sejersen
Skuespillere: Karen Nielsen, Kristian Jeppesen
Dramaturg: Anja Ohlsen
Scenograf: Sebastian Just
Producent: Parkteatret