Sammen om scenekunsten
Velkommen til "Sammen om Scenekunsten"
Vi, 9 teatre, er gået sammen om at udbyde over 150 gratis teaterforestillinger til børn og unge på landets professionshøjskoler, og vi er nu åbne for bookinger fra undervisere og hold der har lyst til at deltage. I forbindelse med forestillingen vil de studerende blive introduceret til teatret, blive inspireret til at inkludere forestillinger i undervisningen, få konkret viden og øvelser de kan bruge fremadrettet, samt et umiddelbart indblik i børns indtryk af teater da forestillingen ses med en gruppe børn som publikum.
Formålet er, at at give landets kommende lærer- og pædagogstand et forhold til teatret som kulturel dannelses- og undervisningsressource, så de i deres fremtidige arbejde kan give børn og unge mange fine oplevelser i et møde med scenekunsten.
Herunder kan du se en oversigt over alle de turneforestillinger som er med i projektet.
I kan læse mere om forløbet for de studerende og se et eksempel på hvordan et dagsprogram kan se på linket til højre.
Ønsker I at booke en forestilling til jeres professionshøjskole eller høre mere om projektet kontakt os på projekt@parkteatret.dk
Rigtig god fornøjelse,

Dette projekt er blevet realiseret med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal
Teatrene i projektet er: Asterions Hus, Teater Baglandet, Bornholms Teater, Teater Jævn, Teatret OM, Parkteatret - Frederikssunds Kommunes Egnsteater, Sjællands Teater Fair Play, Team Teatret & ZeBU

Tag med Alice gennem kaninhullet til et forunderligt land, hvor alt kan ske. En verden hvor kaniner kan tale, Filurkatten leder dig på afveje og dronninger ikke er smukke og gode, men brutalt hugger hovederne af folk.
Vær med når danser og performer Tilde Knudsen fortæller sin version af den elskede historie om Alice i Eventyrland af Lewis Carroll. Med sig har hun en kuffert fuld af fantasifulde kostumer af designer Susan Marshall. De er baseret på geometriske former, som børnene kender; cirkel, trekant og firkant, og er ligeså finurlige og foranderlige som eventyrlandet bag den låste dør.
VARIGHED: 40 minutter
Cirkel er en forestilling, som leger med det cirkulære og de uendelige kredsløb i naturen, i hverdagslivet og i dyr.
I en smuk scenografi oplever Sofie Pallesen sjove og pudsige hverdagsmirakler i en musikalsk, nonverbal forestilling med masser af bevægelse.
CIRKEL er en sjov forestilling om, hvordan vi oplever os selv, som en del af en større sammenhæng.
Historierne rummer stor enkelhed og stor kompleksitet og kan opleves på flere planer af de 2,5 til 6- årige.
Hent inspirationsmateriale her
VARIGHED: 30 MINUTTER
Hvalens Sang er en sanselig og underfundig rejse ind i bugen på en kæmpe pukkelhval, og en historie om venskab, hvaler og hvalsang - mødet med en pige, Pinocchio... og plastikaffald.
Forestillingen hylder venskabet, som en skat vi skal beskytte, og handler samtidig om menneskets ubetænksomhed, som gør livet farefuldt for havets dyr.
Du sidder inde i hvalens bug og får den finurlige fortælling med en intensitet og sanselighed, som kun opstår, når du er helt tæt på.
Hus på Hus er en blanding af objektteater, musikalsk og fysisk performance. Med historiefortælling og visuelle overraskelser.
7 generationer af pianister gifter sig ind i 7 forskellige huse. Historien udfolder sig igennem et historisk forløb fra guldalder, over romantikken og 2. verdenskrig til nutid. Personlige historier og skæbner er spundet ind i hinanden, med sprækker i tiden.
Rummene i dukkehusene transformeres fra lille til stor skala, så de kan fylde hele scenen. Forskellige tider, forskellige virkeligheder. Historie og historiefortælling. I harmoni og disharmoni, magisk realisme og utopi i et poetisk univers.
VARIGHED: 60 MINUTTER
Er det sjovt at børste tænder?
Hvem bestemmer om du er sur?
Kilder fantasien under dine tæer?
...og er solen egentlig altid bagved skyen?
JUHU det er regnvejr er en nonverbal forestilling for alle der vil overraskes over dagligdagens uventede magi.
En poetisk komikboble om hverdagen, hvor ikke engang fantasien sætter grænser.
VARIGHED: 30 MINUTTER
Kat · Fugl · Fisk er en ordløs, poetisk forestilling, hvor publikum får lejlighed til at opleve magien, når teater kommer helt tæt på.
Forestillingen er inspireret af den tysk-schweiziske maler Paul Klees fantastiske og fabulerende univers. I en leg med skyggespil og geometriske former bliver elementerne levende og finder sammen på nye måder for øjnene af publikum. Prikker, linjer, dyr og byer opstår og forsvinder igen.
Klees malerier er arkitektoniske, poetiske, runde, kantede og fragmentariske. Klee startede hvert billede med et abstrakt symbol og lod derefter motivet udvikle sig eller vokse nærmest som en levende organisme. Klee var interesseret i bevægelse og proces, og det var vigtigere for ham end selve resultatet, som forblev åbent indtil slutningen – ligesom børns leg og fantasi.
Scenografien er et hyggeligt rum inspireret af Paul Klees mange malerier af huse. "Kat · Fugl · Fisk” er fuld af nykomponeret musik af den norske trommeslager og musiker Håkon Berre.
Vi håber, at vores publikum - børnene - gennem mødet med Paul Klees forunderlige verden får lyst til at gå på opdagelse i malerkunsten sammen med deres voksne.
VARIGHED: 35 MINUTTER
Kingos Skygge
9 år+
Parkteatret

En fortælling om ikke at finde sin far, men finde sig selv gennem farens poesi.
I 1600-tallet bliver en ung pige gravid. Faderen er sandsynligvis den, på daværende tidspunkt, kun 16-årige Thomas Kingo, som senere hen bliver en populær salmedigter og magtfuld biskop.
I denne forestilling følger vi Kingos ukendte datter Selma, der kun kender sin far gennem sin mors modstridende og få fortællinger om ham, og ikke mindst hans salmer.
Selma har altid følt sig lidt halv, som en skygge af sig selv, så da hun en dag finder ud af, at Kingo kommer til byens kirke for at prædike, sniger hun sig ud, for at møde ham. Da hun ankommer til kirken, er manden bag orglet, som hun først tror er Thomas Kingo, i virkeligheden en helt anden.
VARIGHED: 45 MINUTTER
KROP AMOK handler om alt det, der sker i teenageårene, når kroppen eksploderer i et væld af nye tanker, følelser og spørgsmål.
OM at være usikker og forvirret
OM det drengene ikke ved om pigerne, og det pigerne ikke spørger drengene om
OM at føle sig forkert og ensom - også sammen med andre
OM alt det spændende og forunderlige der sker, når kroppen buler ud, og man pludselig ligner sin mor eller får en stemme som sin far.
KROP AMOK handler om at overleve skiftet fra barn til voksen fra tynd dreng til stærk mand fra lille pige til frodig kvinde.
Unge bliver dagligt bombarderet af mediebilleder af den perfekte krop, det fede job, den smukke kæreste, det gode liv. Hvis du er en kendt og succesfuld skuespiller, popidol eller sportsstjerne, så er du helt garanteret smuk, veltrænet og lykkelig. Eller er du….?
Vi møder en Ludvig Holberg midt i digterprocessen, og snart flyver møbler, ord og kostumer omkring ham i en anarkistisk dans af leg, farver og fantasi.
Ved skrivepulten bakser Ludvig med sit næste teaterstykke, som han vil kalde Maskerade. Det skal være et sjovt stykke, synes Ludvig, og der skal både være nogen der bliver forelskede, noget med nogle sure forældre, nogle frække tjenere og så noget med at klæde sig ud og lege at man er en helt anden …
Hurtigt tvinges Ludvig væk fra skrivepulten og ud på gulvet, for hans mange ideer kræver at blive prøvet af. Stuen forvandles i et snuptag til en scene. Ludvig udstyrer møblerne med kostumer, navne og replikker, og slår dørene op til et hæsblæsende maskebal, som publikum sent vil glemme.
Teater Jævn støver Holbergs pudderparyk af og præsenterer det over 300 år gamle stof i en sprælsk og fysisk iscenesættelse, musikalsk inspireret af Carl Nielsens operafortolkning af Maskerade, her i finurlige elektroniske arrangementer, der på elegant vis binder fortid og nutid sammen.
VARIGHED: 40 MINUTTER
Det er tåget, og man kan ikke se en hånd for sig. Pelle og Lassefar ankommer til Bornholm. Men i denne udgave spilles de af emigranter af anden etnisk herkomst. De ankommer ikke på et gammelt sejlskib, men i en gummibåd. De modtages ikke af bønder, der søger arbejdere, men af lokale myndigheder, som registrerer og fører dem væk. Scenen ledsages af en voice-over direkte fra 1. kapitel af Martin Andersen Nexøs tekst, så den klassiske tekst møder den moderne performance.
Og det hele er filmet og bliver projiceret op på et lærred, der adskiller publikum i to grupper placeret i et stort telt. Én gruppe, der har og får – og én gruppe, der ingenting har og ingenting får.
På den måde bliver publikum en del af performancen, som ikke er en traditionel forestilling, men forhåbentlig bliver en tankevækkende og anderledes oplevelse i teatret baseret på første kapitel af Pelle Erobreren.
Spiller flere gange for én klasse ad gangen.
VARIGHED: 20 min.
Asterions Hus har gabt over Shakespeare og den største kærlighedshistorie nogensinde. Det er der kommet en rørende, tempofyldt og humoristisk forestilling ud af.
24 scener, 24 livtag, 24 omveje og 24 hyldester til kærlighedens mange ansigter og slutninger.
I vores hænder udfolder Shakespeares fantastiske tekst sig med alt fra ormedans og forelskede sumobrydere til gartnerkor og inderlig ballet i trillebøre.
Aldrig har der været så meget livsglæde i at spille død!
FORESTILLINGEN KAN SPILLE BÅDE INDENDØRS OG UDENDØRS
En dag finder Ester og hendes lillebror en død humlebi. De beslutter sig for at begrave den og lave begravelsesfirmaet VBB: Verdens Bedste Begravelser – for dyr.
Til en rigtig begravelse skal man bruge:
En spade, pinde til kors, smukke gravsten, hammer og søm, små og store æsker, pensel og maling, blomster, blomsterfrø og digte!
Og selvfølgelig nogle døde dyr. De finder bl.a.:
En hane, ni mus, tre sild og en solsort, der hedder Lille Far.
Deres legende univers fører til både jordnære og humoristiske refleksioner over livet og døden.
Kan man overleve på en løgn?
Johan har mistet sin nøgle og er låst ude. Hvornår kommer mor hjem? Mørket sænker sig over sneen i boligblokken.
Sne og sand viser et barns kamp med realiteterne i hverdagen. Mor arbejder hele tiden, og forældrene bor ikke længere sammen. Johan må klare sig selv, så godt han kan. Han bruger sin fantasi til at skabe mening i tilværelsen. For hvis man laver en historie inde i hovedet om de ting, der sker i livet, så er virkeligheden faktisk ikke så slem. Men hvad sker der, når fantasien ikke er til at styre? Der er snebolde og kærlighed, svigt og afsløringer.
Hent undervisningsmateriale her
VARIGHED: 50 MINUTTER
Hvordan dømmer man den skyldige, når ingen er uskyldig?
Og hvem går man til, når alle er indblandet?
Udenfor Lands Lov og Ret er et socialrealistisk krimidrama om et samfund hvor de fleste gør, hvad der passer dem og resten lukker øjnene.
I nyskreven dramatik af Reumert-vindende dramatiker Simone Isabel Nørgaard undersøger vi, hvor længe man som omverden kan vende ryggen til før man selv står midt i problemet.
Med grobund i historien om Venslev-røverne, sammenholder vi nutidens dilemmaer om parallelsamfund, gruppemekanismer og menneskets evne til at vælge sin egen virkelighed.
Det er historien om, et dysfunktionelt samfund, hvor den ene ulovlighed tager den næste, og hvor de etiske og moralske normer, vi som samfund er fælles om, krakelerer.
Hent undervisningsmateriale her
VARIGHED: 70 MINUTTER
Oplev en helt nyskrevet forestilling – inspireret af nutidens unge mennesker og deres tanker og historier.
I ”byen ved fjorden” møder vi de unge mennesker, og vi oplever deres hemmelige drømme, håb, bekymringer, længsler, frygt og lidenskab.
Inspireret af Dylan Thomas’ poetiske mesterværk ’Under Milk Wood’ lader Sjællands Teater os lytte ved døren til sindet hos et mylder af mennesker, der i virkeligheden nok er fuldstændig ligesom os selv. På én og samme tid hyldes hverdagens trummerum, ungdommens længsler og livets magi.
Under Mælkevejen er en forestilling til unge (og voksne) om det at turde leve drømmene ud. Også de drømme, man skal finde mod til at stå ved.
Udover at handle om de unges drømme, tager forestillingen også fat på emner som angst, selvskade, klimakrise, ensomhed, sammenhold, livets skrøbelighed og søgen efter fællesskab.
Hent undervisningsmateriale her
VARIGHED: 65 MINUTTER
Verdens første krimi!
ZeBU & Teater2Tusind har ikke behov for at modernisere den fascinerende oldgamle krimi Ødipus. Det er en klassiker, og moderniteten skal man ikke lede længe efter.
Pesten rammer alle. Har menneskene forbrudt sig mod naturens orden? Kong Ødipus vil vide besked. Han afdækker lag for lag årsagen til sit lands krise. Men hans nådesløse efterforskning bliver samtidig hans skæbne. Hvordan skal ikke afsløres her. Kom selv og oplev Ødipus.
VARIGHED: 55 MINUTTER

Dette projekt er blevet realiseret med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal
Teatrene i projektet er: Asterions Hus, Teater Baglandet, Bornholms Teater, Teater Jævn, Teatret OM,
Parkteatret - Frederikssund kommunes egnsteater, Sjællands Teater Fair Play, Team Teatret & ZeBU
KONTAKT
projektleder Cæciliie Pedersen på projekt@parkteatret.dk
