Udenfor lands lov og ret

Kør i en stor bue uden om Venslev. De er farlige. De plyndrer enhver der kommer i nærheden af dem, stjæler fra hinanden og slår ihjel for et godt ord. De er udenfor pædagogisk rækkevide – ville man ha’ sagt i dag.

D. 16. januar 1842 begår to unge mænd fra landsbyen Venslev i Hornsherred rovmord på parcellist Niels Jørgensen, hans hustru Marie Jensdatter og deres søn Jørgen Nielsen. De to mænd bliver efterfølgende dømt til døden. Politiassessor Peter Munthe Brun bliver sat på sagen, og han går til politiarbejdet med en grundighed og forståelse, der medfører, at de tredobbelte mord bliver starten på enden på en lang række kriminelle aktiviteter. I alt bliver 43 mennesker i Venslev dømt for 180 forbrydelser begået på en periode på over 30 år. Eftertiden navngav beboerne Venslevrøverne.

I denne forestilling vil vi forsøge at forstå, hvordan dette parallelsamfund opstod og hvorfor ingen greb ind. Vi finder genklang i den ene Venslev-morders sidste ord ”vi troede vi kunne gøre, hvad vi ville” og knytter fortid til nutid om et samfund, som har sat sig helt udenfor landets gængse lov og ret.

Udenfor lands lov og ret er for alle over 13 år.

Vær opmærksom på, at premieren spiller på Davidsens Tømmerhandel i Skibby, mens forestillingerne d. 25. marts og 1. april spiller på Parkteatret.